Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zase jsem neodolala a koupila jahody

SUROVINY

250g měkkého tvarohu (kostka)
4 vejce
1 lžička vanilkového cukru viz Jak na to
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru (můžeme nahradit medem, či nějakým oblíbeným sirupem)
kůra z ½ citronu
1 balíček vanilkového pudinku
špetka soli
250g jahod
1 lžíce moučkového cukru na pocukrování

POSTUP

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou, moučkovým cukrem či medem. Přidáme prášek vanilkového pudinku a prošleháme.

Z bílku a soli v druhé míse ušleháme pevný sníh. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové hmoty.

Zapékací misku či koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Těsto hustě poklademe jahodami.

Pečeme při 200°C asi 55 min. Hotový nákyp pocukrujeme a ihned podáváme. Teplý je totiž mnohem nejlepší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...

RECEPTY