Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Sněhové řezy

SUROVINY

Těsto:
200g másla změklého
100g cukru
1 žloutek
1 – 2 lžíce zakysané smetany
300g hladké mouky

Sníh:
3 bílky
75g rozinek
2 – 3 lžíce rumu
75g moučkového cukru
1 citrón- citronová kůra
75g nasekaných mandlí
100g meruňkové zavařeniny

POSTUP

Rozinky do sněhu si namočíme do rumu nejlépe přes noc.

Na těsto si našleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme žloutek a zakysanou smetanu. Zapracujeme mouku a těsto dáme do chladničky uležet cca 1 hodinu.

Vychlazené těsto rozválíme na plech na pečící papír. Pečeme asi 8 min při 180°C.

Na sníh vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Postupně zašleháme asi polovinu cukru. Přidáme nastrouhanou kůru, namočené rozinky, mandle a zbytek cukru. Opatrně zamícháme.

Na předpečený korpus namažeme džem a potom sněhovou hmotu. Strčíme zpátky do trouby a zapečeme cca 15 – 20 min.

Po vychladnutí nakrájíme a ještě můžeme ozdobit dle své fantazie.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tuk a sýr zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice asi na ½ hodiny. Potom...
Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji...
V míse smícháme mouku, mleté mandle, cukr, skořici, zázvor, jedlou sodu a prášek do pečiva. Přistrouháme pomerančovou kůru cca z ½ pomeranče....

RECEPTY