Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Opět zase jeden starý recept. Kurzívou opět ponechány pokyny ze staré kuchařky

SUROVINY

120g másla
150g hladké mouky
40g vanilkového cukru – viz Základní recepty
1 žloutek

2 lžíce meruňkové džemu třeba Singlefood, který je opravdu skvělý
½ lžíce cukru
4 bílky

POSTUP

Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech se z toho udělají 2 placky, jak je míra talíře veliké, jež volně do bleděžluta pečeme. (My použijeme pečící papír a placky na něm upečeme při 200°C asi 7 – 10 min)

Do misky dáme džem, cukr a 1 bílek. Třeme dohromady vše ½ hodiny. Pak přidáme opět jeden bílek a třeme do pěny. Konečně přidáme ještě ze dvou bílků sníh, který se zlehka vmíchá. (My zanecháme postup, ale pomůžeme si ručním šlehačem nebo robotem)

Upečené placky tence tímto krémem potřeme a dáme na sebe. Povrch dortu ozdobíme ozdobnou trubičkou, pocukrujeme a necháme ve vlahé troubě as ¼ hodiny (péci) stuhnouti. Dort dáme do trouby na 50 – 80°C a sušíme.

My si dort ozdobíme ještě nějakým čerstvým ovocem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravený vývar přivedeme k varu a přihodíme kaštany. Povaříme cca 15 min. Ochutíme solí, pepřem a chilli. Ponorným mixerem rozmixujeme. Přilijeme smetanu...
Těstoviny uvaříme dle návodu, nebo uděláme domácí dle „Základní recepty.“ Necháme vychladnout. Jablka nakrájíme na tenké plátky anebo nastrouháme na struhadle, pokapeme...
Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...

RECEPTY