Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bůček pečený se šalvějí

Je zima. (to je objev, že? 🙂 ) A proto si můžeme dovolit něco tučnějšího a přihodíme si k tomu něco super zdravého. A když si k tomu ještě nastrouháte křen s pomeranči, tak to bude nakonec super zdravé jídlo.

SUROVINY

1 palice česneku
1 kg bůčku
Sůl, pepř
2 špetky šalvěje
150 ml vody

POSTUP

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl. Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Dáme do pekáče, zalijeme vodou. Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku smícháme s kypřícím...
Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou...

RECEPTY