Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Poslední dobou se píše, že je kostival toxický, ale to psalo i o houbách. Někdy je jedovaté mléko, nezdravá vejce apod. Tak záleží na Vás, čím si maso naplníte. My jednou za rok jehněčí maso naplníme kostivalem.
1 kg pečeně vepřové ale můžete použít i jehněčí
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
150ml vody
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petržele
Nádivka:
1 cibulka
2 lžíce oleje
200g kostivalu nebo kopřivy, špenátu, bršlice
3 – 5 lžic vody
50 – 70g kozího sýra
2 lžíce nasekaných buráků
pepř
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a trochu podlijeme. Podusíme. Odstavíme. Přidáme nasekané buráky. Opepříme.
Do pečeně vykrojíme v prostředku otvor. Ale nedokrojíme dokonce, aby nám náplň nevypadávala. Pečeni postavíme na nedokrojenou řeznou stranu a otvor naplníme směsí kostivalu a sýra. Otvor zašpejlujeme nebo zašijeme.
2 lžíce oleje, prolisovaný česnek a šťávu z citronu promícháme a potřeme maso ze všech stran. Osolíme a opeříme. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme asi 50 min při 180°C do změknutí.
Maso během pečení potíráme směsí hořčice, oleje a petržele. Nakonec odklopíme, aby mělo maso kůrčičku.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved