Těstoviny s rajčaty a olivami

Léto a italská kuchyně, to prostě patří k sobě. Nemyslíte?

SUROVINY:

400 – 500g těstovin
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
4 filety ančoviček
špetka chilli
4 – 5 velkých rajčat
asi 4 lžíce černých oliv
sůl, pepř


1 plátek toustového chleba
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce strouhaného parmazánu

POSTUP:

Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a rajčata. Prohřejeme. Přihodíme olivy pokrájené na půl. Osolíme, opepříme.

Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu al dente. Uvařené vhodíme do směsi a promícháme.

Z toustového chleba si připravíme strouhanku, kterou orestujeme na olivovém oleji. Odstavíme a do teplé vhodíme parmazán.

Každou porci touto parmazánovou strouhankou posypeme. Nevynechávejte posypku, je to ta správná tečka nakonec.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK