Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1kg vepřové kýty
Sůl, pepř
Marináda:
60 ml oleje
40 ml vína nebo vermutu
2 lžíce worcesterské omáčky
Nádivka:
60 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka zázvoru
špetka skořice
ždibec mletého hřebíčku
hrst petržele
1 – 2 lžíce oleje
100g sušených brusinek
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.
Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.
Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.
Bramborová kaše s kroupami Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.
PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved