Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1kg vepřové kýty
Sůl, pepř

Marináda:
60 ml oleje
40 ml vína nebo vermutu
2 lžíce worcesterské omáčky

Nádivka:
60 g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka zázvoru
špetka skořice
ždibec mletého hřebíčku
hrst petržele
1 – 2 lžíce oleje
100g sušených brusinek

POSTUP

Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a maso do ní naložíme přes noc.

Připravíme nádivku. Slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, petržel rozmixujme. Na oleji restujeme vzniklou kaši asi 2 min. Přihodíme brusinky a pokračujeme ještě 1 min. v restování. Směs necháme vychladit.

Maso vyndáme z marinády a otřeme. Osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou a srolujeme. Pečeme při 220°C asi 1 ½ hodiny. Můžeme podlévat zbylou marinádou.

 

Bramborová kaše s kroupami Den předem si namočíme asi 2 hrsti krup. Druhý den slijeme. Dáme novou vodu a uvaříme do měkka. Bramborovou kaši uvaříme. Vedle na pánvičce na plátku másla orestujeme kroupy a 2 stroužky česneku. Vše vmícháme do hotové bramborové kaše.

PS: Masové rolády mi vždycky přišly takové slavnostní. I když do nich použijete zbytky z chladničky. Když k tomu uděláte ještě bramborovou kaši nastavovanou kroupami, hned máte slavnostní oběd a určitě Vás všichni strávníci pochválí.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, kakao, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychladnout. Oloupeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na plátky. Jogurt smícháme...
Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme....

RECEPTY