Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)

SUROVINY

1 kg vepřové plece
2 lžíce oleje
800g brambor
1-2 cibule
4 papriky
2 rajčata
150 – 200 ml vody nebo vývaru
2 – 3 lžičky mleté papriky
Větší špetka soli a pepře

POSTUP

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme. Cibuli, brambory, papriky a rajčata nakrájíme na klínky. Maso nakrájíme na kostky. Do remosky nebo pekáče dáme olej a mletou papriku, vhodíme maso a promícháme. Přidáme brambory a opět zamícháme. Vsypeme nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem. Promícháme. Přiklopíme a pečeme 45 – 1 hodinu do změknutí.

PS: Na chalupě mám starou remosku 50 let (ještě po mamince) a tak v ní ráda dělám takzvaně jídla z jednoho hrnce. Vždy tam něco naházím, okořením, zamíchám, dám péct a jdu na zahradu. Je to hrozná pohoda. Po hodině přijdu a je vařeno. Není to báječné?

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájené houby a restujeme asi 5 min. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme čerstvý špenát,...
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Osolíme, opepříme. Přihodíme svazek libečku. Vaříme do změknutí asi 1-...

RECEPTY