Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

800 g jater – vepřová nebo kuřecí (kdo jak má rád)
2 cibule
4 jablka
150 ml cideru
60 g másla (rozdělit na 3x)
1 lžíce cukru
sůl a pepř

POSTUP

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...
Uvaříme brambory. Oloupeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme na pánvičce vyškvařit. Přidáme brambory na plátky a zalijeme vývarem. Necháme...
Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící...

RECEPTY