Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pstruh s vinnou omáčkou a pečenými bramborami

SUROVINY

1 červená cibule
snítka tymiánu
1 bobkový list
180 ml červeného vína
100 ml vývaru
sůl a pepř
hroznové víno

POSTUP

Vinná omáčka:

Na másle opékáme asi 5 min červenou cibuli na krájenou na klínky. Přidáme tymián a bobkový list a přilejeme červené víno. Svaříme na polovinu, přidáme hovězí vývar nebo rybí a ještě povaříme. Přecedíme. Přidáme pokrájené hroznové víno na půlky (vyndáme pecičky) a prohřejeme. (Některé víno se sloupne jako rajče, tak před podáváním šlupičky odstraním)

Pečené brambory

Brambory umyjeme, rozkrojíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtiny a dáme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu na 220°C. Osolíme.

Pstruh

V misce smícháme strouhanku, limetkovou kůru, petržel, sůl a pepř. Filety ze pstruha osušíme, kůži potřeme vajíčkem a položíme kůží do směsi. Přimáčkneme. Smažíme na másle nejprve kůží dolů. Potom obrátíme a po 1 min vyndáme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu. Odměříme...
Předehřejeme troubu na 200°C. Maso dáme do mísy. Přidáme vejce, nakrájenou najemno cibuli, utřený česnek a majoránku. Osolíme, opepříme. Tuto...
Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej...

RECEPTY