Ryba s křenovou krustou

Ryba s křenem, zdá se vám to divná kombinace. Ne, ne je skvělá.

SUROVINY:

4 filety ryby (já měla candáta)
2 toustové chleby
4 lžíce mandlí
4 lžíce másla
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
4 lžičky citronové šťávy
špetka cit. kůry
sůl, pepř

POSTUP:

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku.

Mandle nasekáme najemno.

Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi. Přidáme nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přihodíme špetku citronové kůry.

Rybu omyjeme, osušíme a dáme do vymazaného pekáčku. Jemně osolíme, opepříme. Na rybu navršíme rovnoměrně křenovou hmotu.

Pečeme při 200°C asi 15 – 20 min.

Můžeme podávat s bramborami, či jen se salátem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK