Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Klasická česnečka – jihočeský oukrop

SUROVINY

1l vody nebo vývaru
3 větší brambory
4 – 5 stroužky česneku
sůl, kmín
50g sádla
starší houska, nebo chléb
petržel

POSTUP

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme česnek utřený se solí a půl omastku. Na druhé půlce osmažíme housku nebo chléb nakrájený na kostičky a vložíme do talíře, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.

PS: Dříve se česnečka vařila také tak, že do talíře se dal utřený česnek, trochu sádla a vše se zalilo vařící vodou. Přidal se starý chléb. Podle mastných ok se poznalo, jak je rodina bohatá – čím více sádla, tím více ok.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vitamínová bomba s Plicníkem lékařským (Pulmonaria officinalis) - léčivá rostlina z čeledi brutnákovitých. Roste v hájích, lužních lesích a u mě na zahradě. Hrášek obsahuje...
Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme. (Nebo použijeme z předešlého dne) Na rendlík dáme nakrájený špek a 1 lžíci sádla. Špek necháme...
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Osolíme, opepříme. Přihodíme svazek libečku. Vaříme do změknutí asi 1-...

RECEPTY