Polévka ze zbytku mletého masa

SUROVINY:

20g másla nebo sádla
200g mletého hovězího masa, ale může být i míchané
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1l vody nebo vývaru
bylinky

POSTUP:

Na másle osmažíme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme maso a stále restujeme. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Osolíme. Opepříme. Okořeníme zelenou bylinkou – petržel, pažitka, libeček. Do polévky můžeme rozkvedlat 1 celé vejce.

PS: Toto je polévka mého dětství. Babička i mamka jí vařily dost často, asi proto, že obsahuje tak málo ingrediencí.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK