Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Houbové smaženky

SUROVINY

500g hub směs
3 lžíce oleje
7 toustových chlebů
120 ml vody
3 stroužky česneku
3 lžíce dětské krupičky
3 vejce
sůl, pepř
olej na smažení
plnotučná hořčice
jarní cibulka
veka nebo chléb

POSTUP

Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou a podusit). Toust nakrájíme na kousky a polijeme vodou. Vlhké kousky vymačkáme. Přidáme vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše pořádně promícháme. Přidáme podle potřeby krupičku.

Lžící děláme do rozehřátého oleje ze směsi placičky a smažíme z obou stran do zlatohněda. Plátek veky natřeme hořčicí, dáme placičku a opět potřeme slabě hořčicí a posypeme jarní cibulkou.

Tip: Placičky jsou také dobré jen se zeleninovým salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...
Jemně nastrouháme křen a pokapeme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a dochutíme pepřem. Promícháme. Našleháme smetanu. Půl šlehačky dáme stranou....
Nejdříve ušleháme šlehačku. Potom vše opatrně smícháme. Je to velice jemný dresink. Nejvíce se hodí ke grilované zelenině....

RECEPTY