Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krokety s treskou – Pastéis de bacalhau

Když portugalské víno, tak portugalský recept

SUROVINY

3 střední brambory
1 lžíce oleje
200 g tresky filety
1 cibule
2 stroužky česneku
vejce
sůl, pepř
petržel
chilli
1 lžička škrobu kukuřičného či bramborového
1 – 2 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalování
olej na smažení

POSTUP

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka, scedíme. Brambory dáme do mísy a rozmačkáme.

Cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme. Na olej dáme filety z tresky, přihodíme cibuli, česnek a vše orestujeme. Maso při tom můžeme rozmačkat. Tuto směs přidáme k bramborám do mísy. Necháme vychladnout.

Vše vidličkou ještě jednou rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl, pepř a chilli. Přidáme škrob, zamícháme a postupně přidáváme mouku, do hustoty, aby se mohli tvořit krokety. Přidáme ještě nasekanou petržel. Mokrýma rukama tvarujeme podlouhlé krokety a obalujeme ve strouhance nebo v trojobalu. Smažíme dozlatova.

Podáváme jen tak se salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....
Troubu si předehřejeme na 180°C. Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky...

RECEPTY