Lilkové (baklažánové) placičky

Lilek nebo baklažán – plod s krásnou fialovou slupkou, která může být i někdy
žíhaná.

SUROVINY:

½ kg lilku asi 2 kusy
2 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
olej na smažení

POSTUP:

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká. Upečený lilek necháme vychladnout. Dužinu ze slupky vyškrábeme do misky. Přidáme vejce a strouhanku. Osolíme, opepříme. Do rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které rozprostřeme na placičku. Osmažíme z obou stran.

PS: Můžeme podávat s ořechovou omáčkou za studene. Viz recepty.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK