Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Vydrželi jste se zelným salátem, nebo jste ho již vyzkoušeli? Jestli ne, tak si k němu připravte bramborové placky, ale když ještě vydržíte, tak k tomu připravíme vepřové maso v pivní omáčce. A vše dohromady to je bomba! Zatím si můžete dát bramborové placky se švestkovými povidly, anebo se švestkovým džeme s vlašskými ořechy a vínem od Singlefood.
1 kg brambor
100 g hladká mouka – můžeme použít i polohrubou mouku
1 lžička sůl
olej na opékání
Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo těsto měkké, ale drželo pohromadě). Přidejte sůl a vypracujte na hladké těsto. S těstem se snažíme pracovat rychleji, aby nám nezřídlo.
Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o síle cca 5 mm. A vykrajujeme placičky, které na pánvi opékáme na kapce oleje, můžeme i na sucho
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved