Ořechová omáčka zastudena
DIP

Ořechová omáčka zastudena

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo
prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a
cit. šťávu. Dle potřeby

celý recept »
Tuňáková pomazánka
Pomazánka

Tuňáková pomazánka

Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do mísy a vidličkou částečně rozmačkáme,

celý recept »
Čedarovo-křenová pomazánka
Pomazánka

Čedarovo-křenová pomazánka

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme
majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme.
Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit

celý recept »
Pomazánka ze sleziny
Pomazánka

Pomazánka ze sleziny

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a
oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu.
Zalijeme smetanou a necháme

celý recept »
Avokádovo-hráškové pyré
Pomazánka

Avokádovo-hráškové pyré

Avokádo vypeckujeme, dužinu vydlabeme a dáme do mixeru, přidáme česnek,
limetovou šťávu, hrášek a vše rozmixujeme. Osolíme.
Podáváme na toustech, anebo na slaných sušenkách.
PS:

celý recept »
Zeleninová pomazánka
Pomazánka

Zeleninová pomazánka

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme,
odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do
měkka asi 1 hodinu

celý recept »
Paprikový humus
Pomazánka

Paprikový humus

Papriky strčíme pod gril a opečeme. (Až pomalu do černa.) Strčíme je do pytlíku a
zapaříme. Oloupeme. Papriky, česnek a cizrnu dáme do mixeru a

celý recept »
Rychlá játrová paštika
Paštika

Rychlá játrová paštika

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně
pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme
česnek a játra. Opékáme

celý recept »
Pasta z uzené ryby
Pomazánka

Pasta z uzené ryby

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou.
Pomocí stěrky přendáme do mističky, zabalíme do potravinářské folie a

celý recept »
Hermelín s jahodovým čatním
Čatní

Hermelín s jahodovým čatním

Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit. Přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli

celý recept »
Jih Itálie, Sicílie - degustační menu
Předkrm

Caponata

Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej a postupně lilek opečeme dozlatova.

celý recept »
Mátová omáčka
DIP

Mátová omáčka

Nejdříve našleháme jogurt s medem. Potom opatrně vmícháme nasekanou mátu.
Omáčka se nejvíce hodí ke grilovanému ovoci. Pokud ubereme med a osolíme a
opepříme, může se

celý recept »