Ředkvičkový salát s jarní cibulkou

Taky se vždycky těšíte, jak vyleze sluníčko, že si dáte něco čerstvého – ředkvičky,
salát, mladou sladkou mrkvičku, jarní cibulku a později chřest?

SUROVINY:

1 svazek ředkviček
1 jarní cibulka

2 – 3 lžíce jakéhokoli oleje (olivového, slunečnicového, pistáciového…)
2 lžíce citr. šťávy
1 lžíce medu nebo jakéhokoli sirupu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř

POSTUP:

Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme na emulzi, nejlépe to jde v uzavřené skleničce. Nalijeme na zeleninu a promícháme.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK