Těstoviny s dýní a šalvějí

SUROVINY:

800g dýně nakrájené na kostičky
1 lžička moučkového cukru
½ lžičky soli
100g másla
20 lístků čerstvé šalvěje nebo 1 lžička sušené
šťáva z 1 limetky nebo ½ citronu
50g parmazánu
sůl, pepř
domácí těstoviny (viz. Jak na to)

POSTUP:

Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem)

Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm. Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu rozpustíme máslo a vhodíme do něj šalvěj nasekanou nadrobno. Přidáme dýni, posypeme cukrem a orestujeme. Osolíme. Přidáme trochu vody a dýni podusíme, doku nebude měkká. 

Mezi tím uvařte těstoviny. Slijte je a nechte si trochu vody z těstovin. Do měkké dýně vhoďte těstoviny, přidejte trochu slité vodu z těstovin, ochuťte šťávou z limetky nebo citronu. Osolte, opepřete. Dejte z plotny a přidejte půl množství strouhaného parmazánu a zamíchejte. 

Podávejte s hoblinkami zbylého parmazánu a nasekanou čerstvou šalvějí.

Tip: Pokud nejste vegetariáni, podávejte těstoviny jako já s orestovanými kousky kuřecího, krůtího, vepřového masa. (Malé kousky masa orestujte na másle, osolte a opepřete)

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK