Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čokoládová omáčka

SUROVINY

½ l vody
200g cukru
35g kakaa
18g bramborového nebo kukuřičného škrobu (nebo ½ pudinku čokoládového nebo vanilkového.)

POSTUP

Vaříme stejně jako pudink. Část studené vody necháme na rozmíchání škrobu nebo pudinku. Zbytek nalijeme do hrnce, přidáme cukr, kakao a mícháme. Do teplé kakaové vody přidáme rozmíchaný škrob a nyní stále mícháme. Povaříme asi 5 min. Necháme vychladnout.

Já používám omáčku na pudink, na různé poháry, na šlehaný tvaroh, na palačinky a různá zdobení.

Tip: Pokud omáčku namícháme s rumem, získáme výborný čokoládový likér.

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do...
Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého...
Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Králíka naporcujeme a každý kousek osolíme, opepříme a obalíme slaninou. Dáme do vymazaného pekáče. Přilijeme vývar, víno a na maso...
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky našleháme s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Bílky se solí našleháme dotuha. Do žloutkové pěny střídavě jemně zamícháváme...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru...

RECEPTY